It’s time for tea!

It’s time for tea!

Το τσάι περιέχει σε ποσοστό περίπου 3% το αλκαλοειδές καφεΐνη, όπως και ο καφές. Λόγω της ύπαρξης καφεΐνης, η κατανάλωση τσαγιού έχει παρόμοια επίδραση στον οργανισμό όπως και ο καφές, δηλαδή διεγείρει το νευρικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή στην κούραση, σε μικρότερο όμως βαθμό. Επίσης η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ κατατάσσει το τσάι στη δεύτερη καλύτερη πηγή ενυδάτωσης μετά το νερό. Περιέχει οκτώ ως δέκα φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες από τα φρούτα και τα λαχανικά και έχει αντικαρκινική δράση.